Хисаря 2023: Как 200 деца скачаха с Божидар Саръбоюков и Ирен Саръбоюкова?

Двама от най-добрите български атлети в скоковете – Божидар Саръбоюков и сестра му Ирен Саръбоюкова споделиха опита си на стадион „Крепост“ в град Хисаря с тренировка с 200 млади атлети в следобедните часове на 15 септември.

Практическата лекция беше част от програмата „Атлетическа академия за деца“, която е реалност благодарение на Българска федерация лека атлетика и Министерството на младежта и спорта.

Божидар Саръбоюков и Лъчезар Вълчев наблюдават скокове на малките атлети

Общата загрявка премина под ръководството на треньора Димитър Янакиев от СК „Тангра“ – Варна, а след това Божидар направи няколко опита над препятствие на трапа и всички деца пробваха скокове под негов надзор. Асистент на Саръбоюков в сектора за скок дължина бе европейският шампион на троен скок за юноши под 18 години Лъчезар Вълчев.

Ирен Саръбоюкова прави демонстрация на подготвително
упражнение за скок височина

През това време Ирен Саръбоюкова, която спечели два бронзови медала на скок височина от Европейските младежки олимпийски фестивали през 2022-а и 2023-а, показа на децата упражнения разбег и ритъм на скок височина.

Заниманието завърши със „стречинг“ под ръководството на Ирен и Божидар, както и с много снимки с децата дошли от всички краища на България.

Разпускане със стречинг с Ирен и Божидар

В „Атлетическа академия за деца“ участваха 200 подрастващи атлети от София, Хасково, Карнобат, Стара Загора, Разград, Плевен, Дряново, Казанлък, Враца, Перник, Видин, Мездра, Благоевград, Нови пазар, Варна, Бургас и Монтана, както и деца от Хисаря.

Share Button