Тимът на „Маратон Пловдив“ спечели „София Екиден маратон“

Над 600 души участваха в деветото издание на „София Екиден Маратон“, който по традиция се провежда по случай Деня на Съединението – 6 септември.

Рекордният брой атлети бяха разпределени в 90 отбора за възрастни с по 6 бегачи и 20 детски тима с по 4 поста.

Победител в генералното класиране с време 2:09:45 часа на класическата дистанция 42 км 195 м стана щафетата на „Маратон Пловдив“ в състав Алекс Василев, Владислав Михайлов, Станислав Рашков, Николай Първанов, Николай Начев и Стоян Владков. Те завършиха първи и в класирането при мъжките отбори.

Втората позиция с изоставане на близо 11 минути (2:21:21 ч) от победителите зае тимът на „Мизуно SLS“, който е пръв при свободно смесените отбори с участието на една жена в състава (Максим Симеонов, Сашо Спасов, Каролина Калибашева, Мирослав Спасов, Веко Кичев и Павлин Иванов).

Трети в генералното е „The Dream Team“ с 2:23:33 ч – най-бързи при смесените отбори с четирима мъже и две жени (Антония Георгиева, Даниел Кубашлиев, Симона Неделчева, Методи Георгиев, Димитър Генов и Тодор Маринов)

При децата с най-добро време завърши отборът на Спортното училище на „Локомотив – София“.

Спортната проява по традиция премина при перфектна организация, а много настроение имаше по трасето и край него, като състезанието се превърна в истински празник на бягането.

Share Button