Национали бяха съдии по „Детска атлетика“ в Бяла

Националните състезатели Валентин Андреев и Никол Андонова се включиха в занимание по „Детска атлетика“ на стадион „Черноморец“ в Бяла, Варненско.

Андреев, който е рекордьор на чук за юноши и най-добрият български атлет в мятането на чук в последните години, пристигна в Бяла с група от собствени възпитаници от Балчик. Шампионката на 100 м с препятствия  Андонова дойде с екипа на треньора Петър Райков от „Европул“ – Бургас и се включи активно в организацията и съдийството на заниманието, в което участваха над 40 деца от Бяла, Варна, Балчик, Провадия, Бургас и София.

В отборните напревари участваха млади таланти от атлетическите клубове „Филипид“ – Провадия, „Евър“ – Варна, „Черно море 2005“ – Балчик, „Европул“ – Бургас и „Юниверсал“ – София.

Ръководител на състезанието бе водещият лектор по програмата за „Детска атлетика“ – Петър Райков, който получи асистенция от екип на БФЛА и община Бяла.

Всички деца получиха грамоти и подаръци от БФЛА връчени лично от кмета на община Бяла Пеньо Ненов, който е активен състезател във волейболния клуб на града.

Тази година Бяла е обявен за „Европейски град на спорта“, а на територията на общината се провеждат множество спортни събития.

На 8 септември (петък) в Бяла е планирано и трейл състезание на 10 км от веригата „Рън България“, където се очакват едни от най-силните бегачи в България и десетки любители от цялата страна.

Снимки: БФЛА

Share Button