AIPS отличи журналисти отразявали повече от 10 световни първенства

Световният рекордьор на скок височина Хавиер Сотомайор (Куба) и олимпийската шампионка на 400 м с препятствия от Лос Анджелис 1984 – Навал Ел Мутавакел (Мароко) присъстваха на специална церемония на Международната асоциация на спортните журналисти AIPS по време на световното първенство в Будапеща на 23 август в Каза Италия в модерния музей “Лудвиг“ в унгарската столица.

Президентът на AIPS – италианецът Джани Мерло и неговия екип направиха презентация на дейността на организацията в последните години и отличиха местните организатори за отличните условия при които работеха медиите в Будапеща.

Трима български журналисти също бяха сред отличените – Георги Банов (24 часа) и Антон Бонов (списание „Атлетика“) са отразявали 12 световни първенства, а Пламен Вълков (Телеграф) е работил на 10 издания на тези шампионати.

Рекордьори по отразяване на световните първенства на открито са австрийският журналист Олаф Брокман (Кронен Зайтунг, Виена) и канадският фотограф Клаус Андерсън (Атлетикс Канада), които са работили на всичките 19 световни първенства на открито в продължение на четири десетилетия от 1983-а до 2023-а.

Снимки: Ивайло Дончев

Share Button