Божидар Саръбоюков, Пламена Миткова и Лъчезар Вълчев с ново признание от Министерството на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев награди с почетни плакети спортисти с призови класирания на световни и европейски първенства в София на 31 август.

Сред отличените бяха тримата ни медалисти от еврошампионата за юноши и девойки под 20 години в Йерусалим, Израел, който се проведе в началото на август – Божидар Саръбоюков (троен скок и скок дължина), Пламена Миткова (скок дължина) и Лъчезар Вълчев (троен скок), както и техните треньори Димитър Карамфилов, Ивайло Русенов и Красен Цонев.

Радостен съм да съм сред толкова много млади състезатели. Вашите успехи са огромна радост за нас. Благодаря Ви за всичко, което правите за България“, заяви министър Илиев. Той се ангажира екипът на ММС да продължи да работи активно за подобряването на условията, при които се подготвят и състезават родните спортисти.

Божидар Саръбоюков спечели два сребърни медала в Йерусалим и бе поканен на световното първенство за мъже и жени в Будапеща, Пламена Миткова стана вицешампионка на скок дължина в Израел, а Лъчезар Вълчев бронзов медалист на троен скок.

Саръбоюков и Миткова вече се готвят за 2024-а година и основната им цел е достигане на квота за олимпийските игри в Париж, а Вълчев ще се цели в световното първенство за юноши и девойки под 20 години в Лима, Перу, което е планувано след олимпийските игри в края на август.

Снимки: ММС и sportal.bg

Share Button