Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова бяха наградени от фондация „Енчо Керязов“

Божидар Саръбоюков спечели голямата награда в категория „Спорт“ в 12-то издание на спектакъла „Нощ на звездите“, организиран от фондация „Енчо Керязов“ на 26 август в Античния театър в Пловдив.

Световният вицешампион на скок височина за младежи от Кали през 2002 година Божидар не успя да дойде навреме за церемонията заради закъснение на полета му от Будапеща, където участва на световно първенство за мъже и жени в скока на дължина. Той все пак успя да стигне до Пловдив директно от летището, за да уважи организаторите.

Саръбоюков спечели два сребърни медала (скок дължина и троен скок) на европейското първенство за юноши и девойки под 20 години в Йерусалим, Израел две седмици преди церемонията на фондацията.

Подгласници на Саръбоюков в категория „Спорт“ станаха станаха световната шампионка на скок дължина за девойки от 2022-а и вицешампионка на Европа за 2023-а Пламена Миткова (лека атлетика), Иван Иванов (тенис) и Александра Тоткова (спортно катерене).

Миткова, която живее и тренира в Пловдив, получи наградата си лично от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

Националът по спортна гимнастика Божидар Златанов взе специалната награда „Born Winner“ на генералния спонсор. Призът му беше връчен лично от легендарния цирков артист и патрон на фондацията Енчо Керязов. Отличена беше още и световната шампионка по стрийт фитнес Жасмина Свиленова.

Федерацията по адаптирана физическа активност получи награда „Смело сърце“, която се връчва от фондация „Енчо Керязов“ всяка година. Даровитите момичета и момчета, които са част от федерацията, ръководена от Слав Петков, тази година впечатлиха организаторите с постиженията си в областта на спорта и големия брои отличия спечелени от спортистите със синдром на Даун от различни първенства и турнири.

Президентът на Федерацията по адаптирана физическа активност Слав Петков и гимнастикът Емилиян Костадинов, който се подготвя при Даниел Алексиев, получиха наградата си от кмета на Ямбол Валентин Радвански.

В категория „Изкуство“ победител е Хрисиана Савова, която беше наградена от кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Математикът Деян Хаджи-манич е първи в категория „Образование“.

Президентът Румен Радев, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и кметът на Пловдив Здравко Димитров бяха специални гости на грандиозния спектакъл.

Share Button