Божидар Саръбоюков: Разбегът не ми се получи, но сега съм още по-мотивиран за бъдещето

Божидар Саръбоюков призна, че е имал проблеми с разбега си в квалификацията на скок дължина на световното в Будапеща и това му е създало проблеми за по-добър резултат.

Младият ни талант, който дебютира на планетарен шампионат при мъжете, отпадна в квалификациите, но обяви, че това го амбицира още повече за бъдещето.

Имах голямо желание да вляза във финала, но наистина атмосферата на световно при мъжете е доста по-различна от по-малките състезания. Не смятам, че нещо съм се уплашил, точно обратното – бях още по-нахъсан, след като видях толкова голяма публика. Все пак тепърва трупам опит, смятам, че има още много неща да се изгладят. Явно европейското се получи добре, защото точно тогава съм се чувствал перфектно. 

Сега имах проблем с разбега. Още на загрявката видях, че нещо не ми се получава бягането, нещо крачех по пистата, разтягах големи крачки, за да хвана дъската, което пречи за големите резултати. Затова направихме и повече разбези от обикновено, но и като започна състезанието отново не се получаваше както ние

Жегата тук наистина бе много голяма, изпих много вода, но не смятам, че това е бил големият фактор. Всичко е в главата ми и всичко изглежда дойде от разбега. Не мисля, че пистата бе по-различна, може би просто адреналинът ми дойде в повече.

Докато излизах от трапа си мислех, че това ще ме мотивира още повече. Мисля, че ще съм много по-мотивиран за зимния сезон и ще гледам да правя опити над 8 метра, защото там са професионалните скокове. Видяхме тук, че финалът е от 12 състезатели над 8 метра. Така че ще съм два пъти по-мотивиран за зимата, ще тренирам два пъти повече, тъй като няма да имам и училище и да се надяваме, че зимата ще се получат не едно, а всички състезания.

Сега смятам да приключа сезона, тъй като не съм свикнал на такива дълги сезони, тепърва ще ми се налага. И вече се фокусирам изцяло върху скока на дължина. Тройният скок не го планирахме, а висок не съм скачал вече повече от година, така че вече оставам само в скока на дължина.“

bgathletic.com

Снимки: Ивайло Дончев

Share Button