Будапеща 2023: Световният рекордьор на 100 м за юноши с допинг нарушение съобщава BGathletic.com

Суринамският спринтьор Исам Асинга бе наказан с временно отстраняване заради употреба на допинг дни преди Световното първенство. Атлетът заяви, че ще приеме решението на Организацията по почтеност в леката атлетика (AIU).

18-годишният латиноамериканец счупи световния рекорд при младежите до 20 години на 100 метра, завършвайки първи с време 9.89 секунди на първенството на Южна Америка. Резултатът му се превърна и в четвърти най-добър в света за сезона. Но от Организацията по почтеност заявиха, че са изпратили мейл с временно отстраняване на тийнейджъра за наличието или употребата на забранено вещество – GW 1516. Световното първенство трябва да започне на 19 август.

Самият Асинга заяви, че пробата е взета от урина в извънсъстезателен период, направена в дома му на 18-и юли.

Уважавам работата на AIU и правилата им. И ще продължа да ги спазвам, докато в същото време работим, за да разберем какво се е случило и как препаратът е попаднал в мен. Mоят щаб и аз самият сме наясно, че следващото поколение звезди в атлетиката ще гледат мен и ще ме взимат за пример. Така че никога не бих направил нещо, за да ги разочаровам.„, написа самият Асинга в пост в профила си в Инстаграм.

BGathletic.com

Повече за Асинга прочетете тук

Share Button