Новият брой на списание „Атлетика“ излиза в навечерието на световното първенство в Будапеща

Милица Мирчева е на корицата на брой 129 на списание „Атлетика“, който е с 64 страници.

Рекордьорката ни в бяганията на дълги разстояния ще участва за втора поредна година на световно първенство, след като през 2022-а се класира на 15-о място в маратона на планетарния шампионат в Орегон, САЩ.

Екипът на списанието е подготвил специален материал за Милица, която е единствената българка участвала на маратон на олимпийски игри.

В навечерието на световното първенство по лека атлетика за мъже и жени в унгарската столица Будапеща авторите на „Атлетика“ правят пълен анализ на двата най-големи атлетически шампионата през 2022-а – световното в Орегон, САЩ и европейското в Мюнхен, Германия.

Всички световни и европейски шампиони имат „уайлд кард“ за Будапеща 2023 и много тях ще защитават реномето си година преди олимпийските игри в Париж 2024.

Специално внимание е отделено на световните шампиони на 200 м – Ноа Лайлс (САЩ) и Шерика Джексън (Ямайка), новата кралица на препятствията Тоби Амусан (Нигерия), както на двукратната олимпийска шампионка на 400 м Шони Милър-Уйбо (Бахами) и най-добрата атлетка в историята на световните първенства Алисън Филикс (САЩ).

Плакатите в списанието са на световните рекордьорки на 100 м с препятствия и на 400 м с препятствия съотвенто Тоби Амусан и Сидни Маклафлин.

Обзорът на 2022-а година продължава със световните и българските ранглисти за изминалата година.

Рубриката „Полезно“ е посветена на минералите и тяхното място във възстановяването на спортистите.

Новата „Атлетика“ ще предложи и много новини от света на царицата, а всекидневно екипът на списанието обновява атлетическата информация в сайта на списанието www.atletikabg.com

Share Button