Йерусалим 2023: Добромир Карамаринов: Това ще бъде най-доброто европейско първенство в историята

Европейското първенство за юноши и девойки под 20 години ще се проведе от 7 до 10 август в Йерусалим, Израел, а България участва с 11 атлети там.

Европейски шампионати за юноши и девойки под 20 години датират от 1970-а година, но президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов вярва, че това ще бъде най-доброто издание.

Карамаринов даде пресконференция заедно с домакините в навечерието на първенството на 6 август.

Това е исторически шампионат. – сподели на пресконференцията 65-годишният българин. – „Европейското първенство ще бъде най-голямото атлетическо събитие в Израел за всички времена. Искам да благодаря на кмета на Йерусалим, общината на града, Министерството на културата и спорта, местния организационен комитет и Израелската атлетическа асоциация. Заедно с Европейската атлетика сме готови да организираме най-добро издание на европейските първенства за юноши и девойки. Йерусалим бе отличен домакин на европейско първенство за юноши и девойки под 18 години през 2022-а. Домакинът на настоящето първенство бе друг, но Йеруслалим помогна на Европейската атлетика в труден момент и за по-малко от година се справи с организацията.

В четиридневното състезание участват около 1200 атлети от 44 страни.

За българския отбор прочетете тук

Share Button