RUN BULGARIA 2023: Кметът на Вършец Иван Лазаров получи признание от Европейската атлетика

Първото планинско бягане „Вършец рън“ (част от веригата RUN BULGARIA), ще се проведе в едноименния град на 30 юли 2023-а (неделя).

Вършец е единственият курорт в северозападна България, а градът вече се утвърждава и като място за подготовка на различни спортове благодарение на хотелската си част, балнеолечението, многофукционалната си спортна зала и природните си дадености.

Националните отбори по волейбол и баскетбол, както и няколко атлетически клуба провеждат редовно подготовката си във Вършец, а първото планинско бягане ще даде допълнителен импулс за развитието на леката атлетика, която вече има почва в града с няколко млади състезатели и редовни тренировки на деца от треньора Иван Велков.

Кметът на община Вършец Иван Лазаров (вляво) заедно с президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов (втория отляво), Иван Велков и Антон Бонов (вдясно) преди Вършец рън 2023

В тази връзка лично президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов награди кмета на община Вършец Иван Лазаров  на пресконференция в града на 28 юли – два дни преди „Вършец рън“, където се очакват над 100 състезатели от цялата страна.

Карамаринов, който пристигна от „Диамантената лига“ в Монако във Вършец, връчи на Лазаров плакет за принос към развитието на атлетиката на континента, а организаторите на състезанието дадоха пресконференция с подробности за бягането.

Подробности от пресконференцията и награждаването вижте тук

Share Button