Олимпийската и световна шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо ще пропусне Световното първенство

Олимпийската и световна шампионка в скока на дължина Малайка Михамбо няма да може да се бори за трета поредна титла, след като ще пропусне Световното първенство по лека атлетика през следващия месец.

Германката прекратява предсрочно сезона заради контузия. „Малко разкъсване на мускулни влакна“, получено наскоро, е причината за решението, съобщиха от нейния щаб.

Много съм тъжна, че сезонът няма да върви по план и че няма да мога да участвам на Световното първенство в Будапеща. Както се видя на шампионата на Германия, бях в абсолютна върхова форма, насочвайки се към Световното първенство и исках да покажа това в Будапеща„, каза Михамбо.

Тя беше най-голямата надежда на германския отбор за златен медал в Будапеща от 19 до 27 август. На шампионата в Орегон (САЩ) миналата година Михамбо донесе единствената титла за страната, както и единия от двата медала. Другият беше дело на щафетата на 4 по 100 метра. Преди това тя взе златото в Доха 2019.

Михамбо спечели седма национална титла с личен рекорд за сезона с 6.93 метра на 2 юли преди да се оттегли от състезанието заради контузия. Диагнозата стана ясна няколко дни по-късно, но няма достатъчно време тя да се възстанови за Будапеща, където квалификациите са насрочени за 19 август, а финалът за следващия ден – 20 август.

Германката каза, че иска да се възстанови, „за да даде всичко отново през следващата година на Европейското първенство в Рим и на Олимпийските игри в Париж. Това е моята цел„.

Михамбо стана олимпийска шампионка през 2021 година в Токио и в Париж може да стане първата жена, която печели два поредни златни медали в дисциплината.

sportal.bg

Share Button