Вархолм влиза в страхотна форма преди световното

Олимпийският шампион Карстен Вархолм спечели бягането на 400 метра с препятствия по време на националния шампионат на Норвегия с четвърто постижение в своята кариера.

Световният рекордьор се откъсна от самото начало, но продължи да натиска до самия край и пресече финалната линия с почти пет секунди преднина през останалите, постигайки 46.76 – най-бързото време, записвано някога на национални шампионати в историята. Това е само с 0,24 сек по-малко от най-добрия резултат за сезона на Вархолм, когато спечели Диамантената лига в Осло миналия месец.

Ето и още няколко други силни постижения от това състезание. Седмица след като навърши 20 години, Хенриет Йегер спечели титлата на 400 метра при жените с нов личен рекорд 51,65.

Състезанието беше доста натоварено, но успешно за националния рекордьор по десетобой Сандер Скотхайм. Той спечели бягането на 110 метра с препятствия с личен рекорд 13.97 сек , взе титлата в скока на височина с личен резултат на открито 2.18 м, класира се трети в скока на дължина със 7.43 м и осми в хвърлянето на диск с 43.66 м.

На чук при мъжете колежанският шампион на САЩ за 2021 г. Томас Мардал победи олимпийския сребърен, световния и европейски медалист Ейвинд Хенриксен със 76,92 м на 76,17 м.

Share Button