Силезия 2023: Тихомир Иванов спечели победа за България с подкрепата на Стефка Костадинова

Българският национален отбор завърши на 11-о място на Европейското отборно първенство – втора лига, което се провежда в рамките на Европейските олимпийски игри в края на юни.

Третият и финален ден от атлетическите надпревари във втора лига беше 22 юни, а атлетическите състезания се провеждат на ултрамодерния стадион в град Ходжов.

Най-добрият ни атлет в скока на височина Тихомир Иванов донесе победа за България с резултат 2.24. Иванов имаше подкрепата от трибуните на стадиона на президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, която лично му даде съвети за по-добра техника от трибуните на сектора на дисциплината, в която тя е действаща световна рекордьорка при жените.

Славко Стевич (Сърбия) и Олех Доросчук (Украйна) също преодоляха 2.24,  но съответно от втори и трети опит, което им отреди втора и трета позиция, защото Тихомир превзе височината от първи опит.

Постижението на Тихомир е най-доброто му през тази година, а плановете на „Атлет на България“ за 2017-а е да достигне до кота 2.30 в края на август, когато е световното първенство в Будапеща.

Share Button