Ана Пелетейро се завърна след майчинство с победа

Само шест месеца, следа като даде живот на своята дъщеричка, испанката Ана Пелетейро се завърна на пистата.

Пелетейро спечели надпреварата в тройния скок по време на турнира в Кастейон с 14.13 м. Тя участва в официално състезание за първи път от пролетта на 2022 година.

27-годишната атлетка е бронзова медалистка от олимпийските игри в Токио 2020. Има още бронзов медал от световното в зала в Бирмингам 2018, бронз и от европейското първенство в Берлин 2018. Европейска шампионка в зала от Глазгоу 2019 и сребърна медалистка от Торун 2021. Държи националните рекорд на Испания в тройния скок с 14.87 м на открито и 14.74 в зала.

Пелетейро тренира при легендарния кубински треньор и голям шампион Иван Педросо (олимпийски шампион в скока на дължина, четири пъти световен шампион на открито, пет пъти световен шампион в зала). Нейна тренировъчна партньорка е Юлимар Рохас.

Ана Пелетейро Бирон е със смесени корени – баща й е африканец, а майка й – испанка от Галисия. Впоследствие малката Ана е осиновена и отгледана от испанско семейство.

Ана Пелетейро е сгодена за френския състезател по троен скок Бенджамин Компаоре. Двамата имат дъщеричка, която се роди през декември 2022.

Share Button