Диамантената лига в Осло: Победи за Дуплантис и Рохас

Фаворитите взеха своето в скоковете по време на турнира от Диамантената лига в Осло, не липсваха и изненади.

Олимпийският, световен и европейски шампион в овчарския скок при мъжете Арманд Дуплантис спечели поредното си състезание с резултат над 6 метра. Шведът, който е и световен рекордьор, извоюва първото място на Диамантената лига в Осло с 6.01 м.

Втори завърши американецът Кристофър Нилсен с 5.91 м, а филипинецът Ърнест Джон Обиена остана трети с 5.81 м. Силите на двукратния световен шампион Сам Кендрикс (САЩ) стигнаха за четвъртото място с 5.71 м.

Своеобразна изненада се получи в скока на дължина при мъжете. Специалистът в десетобоя швейцарецът Симон Ехамер, който е и бронзов медалист от световното Юджийн 2022 в дългия скок, записа победа с 8.32 метра. Той остави зад себе си световния шампион в зала от Портланд 2016 Маркис Денди (САЩ) с 8.26 м и олимпийския шампион от Токио Милтядис Тентоглу (Гърция) с 8.21 м.

Олимпийската и световна шампионка в тройния скок Юлимар Рохас постигна успех в коронната си дисциплина с с 14.91 м. Младата кубинка Леянис Ернандес Перез зае второто място с 14.87 м. Европейската шампионка от Мюнхен 2022 украинката Марина Бек-Романчук допълни почетната тройка с 14.75 м.

Share Button