Добромир Николов и Христо Илиев покриха нормативи за европейски първенства

Две постижения със стойност на нормативи за европейски шампионати записаха Добромир Николов на 110 м с препятствия и Христо Илиев на 100 м на 3 юни съответно в Румъния и България.

Николов доведе личния си рекорд на високите хърдели в сериите на междунродния турнир „Йоланда Балаш – Сотер“ в Букурещ и финишира за 14.32 (1.7), с което покри стандарта от 14.40 за участие в европейското първенство за младежи и деовйки под 23 години в Еспоо, Финландия в средата на юли. Атлетът от АК „Плевен 2014“ – бяга и във финала, където зае трето място, но след няколко бутнати препятствия сприя фотофиниша на 14.61.

Добромир Николов (вдясно) на стълбичката в Букурещ

Христо Илиев направи дебют за летния сезон със старт на турнира „Никол Вълчанов“ в Габрово и зае второто място на 100 м при мъжете с личен рекорд 10.53 (0.4). Това е нораматив за участие в еврошампионата за юноши и девойки под 20 години в Йерусалим, Израел в началото на август.

Друг забележителен резултат при подрастващите в Габрово бе на 15-годишната пловдивчанка Радина Величкова на 100 м. Възпитаничката на Ива Пранджева доведе личното си постижение до 11.71 (1.0) .

Това е четвърти резултат за девойки под 18 години в Европа.

Share Button