300 деца участваха в атлетическия пробег „Бягай с усмивка“ в Перник

Шестото издание на атлетическия пробег „Трелеборг и децата на Перник“ се проведе на 31 май пред кметството на квартал „Изток“ в Перник.

Основен организатор и водещ на събитието бе голямата българска шампионка в бяганията на средни и дълги разстояния Милка Михайлова. Само седмица преди пробега в Перник 51-годишната Михайлова спечели трето място при жените на „Бистрица рън“ на дистанция 11.6 км, а с неизчерпаема й енергия тренира редовно над 100 деца всеки ден на стадион „Металург“ в квартал „Изток“.

В „Трелеборг и децата на Перник“ – издание 2023 участваха над 300 деца от детските градини и училищата в миньорския град на възраст от 3 до 15 години на дистанции 100 м, 200 м, 300 м, 500 м и 1000 м. В програмата имаше и старт на 500 м за любители и всички желаещи, като и 50 м за малки деца, родители и деца в неравностойно положение.

Гости на събитието бяха Стефан Кръстев- Зам.-кмет на Община Перник, Мартин Жлябинков – Секретар на Община Перник, Татяна Вангелова – Директор Дирекция „Хуманитарни дейности “ към Община Перник, Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в Община Перник, Александър Колев и Екатерина Мангейна – управители на фирма Трелеборг, Антон Бонов – представител на БФЛА. По случай 100 години от рождението на Заслужилия майстор на спорта- Петър Спасов, спечелил 24 купи и 320 медала, двадесет пъти шампион на страната в дисциплините 1500 м, 5000 м, 10000м специален гост на събитието беше неговата дъщеря- Мила Спасова.

Перник ще бъде домакин на третото издание на „Перник рън“ на 30 септември – кръг от веригата RUN BULGARIA. Традиционно „Перник рън“ ще бъде предшестван от занимание по „Детска атлетика“ в центъра на Перник и нощно бягане на 29 септември.

Share Button