„Детска атлетика“ с над 300 деца в Хасково на 16 май

Първото организирано състезание по „Детска атлетика“ в Хасково се състоя в следобедните часове на стадион „Младост“ на 16 май 2023-а година с рекорден брой участници.

Над 300 деца от детските градини и началните класове на училищата в града плюс група млади атлети от Харманли участваха в двучасово занимание (от 16:00 до 18:00 часа) под ръководството на Петър Райков – един от най-активните лектори по програмата „Детска атлетика“.

В мащабната организация на заниманието се включиха състезатели и треньори от „Атлетик“ – Хасково, доброволци от община Хасково и екип на БФЛА.

Децата на възраст 5-6 години участваха в щафетни игри с препятствия, а учениците в шест отбора съставени от по 40-50 деца опитаха всички видове атлетически дисциплини – бягане, скокове и хвърляния.

Всички деца получиха грамоти и подаръци от БФЛА, а награждаването извършиха заместник кмета на община Хасково – Мария Вълчева и един от най-добрите треньори по лека атлетика в България Димитър Карамфилов от „Хеброс – Харманли“.

След заниманието треньортът Карамфилов стимулира младите атлети от Харманли с шоколади.

Атлетическите прояви в Хасково продължават на 17 май с кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“, който ще се проведе на втория стадион с тартанова писта в града.

Снимки: Павел Данев

Share Button