Наситен спортен календар за атлетите през уикенда

Атлетическият сезон на открито набира сила с няколко състезания на 13 и 14 май (събота и неделя), както и в дните преди и след това.

Балкански, национални и студентски шампионати, турнири и занимания по „Детска атлетика“ във всички краища на България са на дневен ред.

Балканският шампионат по оф-роуд ще се проведе на 14 май в Никшич, Черна гора, а българският отбор е с няколко силни атлети там. По същото време ще бъде националния шампионат на 42.195 км във Варна по време на традиционния местен маратон, който предлага дистанции от 10 км и полумаратон за любителите на бяганията.

На 12 май (петък) в Стара Загора започва Национално студентско първенство по лека атлетика, а основните дисциплини са на 13 май (събота) на стадион „Берое“.

Деян Цветанов ще гони силни резултати в Русе

Най-масовият турнир за юноши в България е състезанието „Младост“, което се организира на градския стадион в Русе на 13 май с участието на млади атлети от Грузия, Унгария, Румъния, Сърбия, Молдова и България.

На 13 май ще бъде петото издание на „Поморие рън“ част от веригата RUN BULGARIA. Поморие ще приеме и занимание по „Детска атлетика“ на 12 май като активностите за деца продължават в Хасково на 16 и 17 май (вторник и сряда) отново с „Детска атлетика“ и кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“.

За 14 май бе плануван и международен турнир „Пловдив“, който измести датата си за 1 юли.

Share Button