Владимир Даскалов получи признание от Европейската атлетика

Председателят на атлетически клуб „Атлетик 90“ – Луковит Владимир Даскалов получи плакет от Европейската атлетика за „Признателност за подкрепата към леката атлетика“ на континента.

Плакетът бе връчен на Даскалов лично от президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов след 21-то издание на турнира „Веселин Даскалов“ в Луковит на 7 май 2023.

На скромната церемония по връчването Карамаринов награди и кметът на община Луковит Иван Грънчаров, който е бивш атлет, както и старши треньора на клуба Атанас Иванов.

„Атлетик 90“ – Луковит е един от най-активните атлетически клубове в страната от основането си през 1990-а година.

Председателят на „Атлетик 90“ Луковит Владимир Даскалов (вляво), президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов (в средата) и кметът на община Луковит Иван Грънчаров (вдясно)

Клубът организира 32 години традиционния крос кънтри „Луковитски моми“, 21 години турнира по бягания на писта „Веселин Даскалов“ и няколко издания на национален шампионат по крос кънтри. С помощта на клуба и негови членове вече шеста година се провежда шосейния пробег от веригата „Рън България“ – Луковит, който се организира по трасе по идея на Владимир Даскалов със старт от община Луковит и финал до една от най-големите природни забележителности на България пещера „Проходна“. Клубът участва и активно в подготовката и провеждане на семинари и занимания по „Детска атлетика“, които са състояли на стадиона, на площада, в спортната зала и в СУ „Алеко Константинов“.

Старши треньорът на „Атлетик 90“ – Луковит Атанас Иванов ( в средата) с Владимир Дасакалов и Добромир Карамаринов

В града с помощта на „Атлетик 90“ Луковит и община Луковит е имало и общо събрание на Българска федерация лека атлетика.

През годините на съществуването си „Атлетик 90“ – Луковит има стотици шампиони и медалисти от национални първенства, десетки участници в националните отбори на България и няколко национални рекорда в бяганията.

Share Button