Страхотен Пичардо в Доха – 17.91 м, Баршим почна със загуба

Победа за олимпийския, световен и европейски шампион в тройния скок Педро Пабло Пичардо на първия турнир от Диамантената лига в Доха, която се проведе на 5 май.

Състезаващият се за Португалия кубинец постигна 17.91 м, но не успя да излезе начело в световната ранглиста за сезона, защото бе постигнат с вятър 2.1 м в сек. Иначе най-силният му опит с нормален вятър бе 17.65 м. Втори в това супер състезание завърши световният рекордьор в зала Фабрис Занго (Буркина Фасо) със 17.81 м (1.5 м в сек). Представителят на силната кубинска школа Анди Диаз се нареди трети със 17.80 м (2.6 м в сек).

Изненадващо олимпийският и трикратен световен шампион Мутаз Есса Баршим допусна загуба пред родна публика, като силите му стигнаха само за третото място с 2.24 м. Преди това той преодоля 2.21 м от трети опит. Победител стана Жувон Харисън с 2.32 м. Втори се класира световният шампион кореецът Ву Сан Йок с 2.27 м.

Олимпийската и световна шампионка американката Кейт Нажот, която вече е с фамилията на мъжа си Муун, спечели надпреварта в овчарския скок при жените с 4.81 м. Световната и европейска медалистка Тина Шутей се класира втора, като изравни рекорда на Словения – 4.76 м. Двукратната световна шампионка в зала Санди Морис (САЩ) зае третото място с 4.71 м. 

Share Button