Турнир „Дортикум“ събра няколко национални шампиони във Видин

Третото издание на турнир „Дортикум“ се проведе в обновената атлетическа зала във Видин на 21 април 2023-а.

Стотици деца от Видин и цялата страна родени от 2017 до 2008-а се състезаваха на спринт, препятствия, скок дължина, скок дължина от място и скок височина.

Състезанието продължи почти 7 часа от 17:00 до 23:50, а това бе и първата официална проява в обновеното спортно съоръжение, което има чудесна синя писта.

Най-впечатляващите постижения показа многократният национален шампион при момчетата Деян Цветанов (Ивайло Младенов – Враца), който записа две победи при родените 2008-а с 6.8 (ръчно времеизмерване) на 60 м и 6.18 на скок дължина.

Олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова също даваше наставления на възпитаниците си от КЛАСА, а сред тях беше и дъщеря й Дарина.

Повече за третия турнир „Дортикум“ вижте в репортажа на Александър Вангелов.

По-рано през същия ден (21 април) в крайдунавския парк във Видин се проведе занимание по „Детска атлетика“ с участието на 150 деца, на 22 април в атлетическата зала се състоя кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“, а на 23 април финалът на тридневния атлетически маратон завърши с второто издание на Видин рън, където участваха около 200 бегачи.

В официалната страница на спортен клуб „Радуканови“ в Фейсбук направиха следното обобщение на атлетическите събиятия в града:

Три дни на безкрайни емоции свързани с любимата атлетика ❤️🏆.

Уникален международен турнир „Дортикум“ завършил в полунощ, в уникална зала, и които ще се помни дълго от всички състезатели взели участие и от зрителите допринесли за незабравима атмосфера, и с многолюдно участие на състезатели от три държави!

Силно състезание от веригата „А1“ с много силни резултати!

Детска атлетика за най малките в красивата градска градина на старопрестолния ни град!

И многобройно участие в Рън Видин.

Благодарим на всички участници, и уникалния екип от организатори, БФЛА, Община Видин и всички останали които дадоха всичко от себе си и се постараха да направят наистина уникално изживяване за всички 🏆❤️🙂!

Заповядайте отново догодина 🍀🍀🍀!

Share Button