RUN BULGARIA: Второто издание на „Видин рън“ с богата атлетическа програма

Второто издание на „Видин рън“ ще бъде на 23 април (неделя), а няколко атлетически събития ще се проведат преди шосейния пробег.

Спортен клуб „Радуканови“ организира на 21 април (петък) занимание по „Детска атлетика“ в сутрешните часове и турнир „Дортикум“ за момичета и момчета, както и деца от 5 до 10 години.

Тази година тунирът ще бъде първото състезание на изцяло обновената атлетическа зала, която вече има нова синя тартанова настилка. Традиционно турнирът ще бъде посветен на късите спринтове и препятствия на 60 м, както и на скоковете.

На следващият ден – 22 април (събота) е предвиден старт от веригата „А1 атлетика за младежи“, който отново ще бъде в атлетическата зала, а участниците са картотекирани състезатели в БФЛА родени през 2010-а, 2011-а и 2012-а година. Същият ден е посветен на раздаване на стартови пакети за второто издание на „Видин рън“, както и открита тренировка по трасето на състезанието, което минава през най-емблематичните за дунавския град места.

Второто издание на „Видин рън“ е със старт на 6 км от 10:00 пред община Видин и открит старт на 1.330 км от 10:05, а след това има и щафетно бягане на 2х6км в 11:00 часа.

Състезанието ще се излъчва наживо чрез интернет платформи.

За регистрация в турнир „Дортикум“ (21 април) участниците могат да дадат заявка на sc_radukanovi@abv.bg

За заявка за „А1 атлетика за младежи“ използвайте zaiavki@bfla.org

Информация и регистрация за второто издание на „Видин рън“ може да направите на www.runbulgaria.org

Атлетическият фестивал във Видин е възможен благодарение на община Видин, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Спортен клуб „Радуканови“, Българска федерация лека атлетика, Рън България, А1, Спорт Депо, Найк, Биофар, Стинг фарма, Нестле за Живей Активно и минерална вода „Банкя“.

Share Button