Десет състезания и два национални шампионата през април

Атлетическият календар през месец април идва с повече от десет състезания в различни видове дисциплини и два национални шампионата.

Бягания, турнири по хвърляния, детски и любителски състезания и кратка пауза за великденските празници бележат хронологията на атлетическите надпревари.

Шампионите на България по полумаратон и оф-роуд (планинско бягане) ще бъдат излъчени съответно в Стара Загора на 9 април и Бистрица (София) на 29-30 април.

Два специализирани турнира по хвърляния – 14-и мемориал „Цветанка Христова“ на 24 април в София и „Дионисополис“ на 30 април в Балчик ще са една от първите проверки за атлетите в тези дисциплини за летния сезон и предстоящата селекция за Европейското отборно първенство в Полша в края на юни. Седмото издание на турнира „Коста Василев“ в Шабла на 29 април ще бъде във всички видове дисциплини с няколко възрастови групи.

31-ото издание на мемориал „Димитър Върбанов –Митето“ е планувано за 22 април (събота) на стадиона в Койнаре и има дисциплини от 400 м до 3000 м.

На следващия ден 23 април (неделя) ще бъде второто издание на „Видин рън“ с уникално трасе покрай река Дунав и крепостта „Баба Вида“. На 23 април е и планинския маратон „Панчарево“, които по традиция събира стотици любители.

През месец април има и два кръга от веригата за младеди таланти „А1 атлетика за младежи“ в новата писта на закритата атлетическа зала във Видин на 22 април и на националния стадион „Васил Левски“ в София на 24 април.

Видин е домакин и на трето състезание – турнир „Дортикум“ по спринт, препятствия и скокове на 21 април, с което ще бъде открита синята писта в закритата атлетическа зала в града.

На 30 април в София и най-малките кадидат атлети ще имат възможност да се състезават в третото издание на „Дарко тийм бейби къп“, където дори 4-годишни малчугани ще бъдат допускани за участие.

Повече за атлетическия календар на състезанията през април и условията за участие в тях вижте на www.bfla.org в секция „Програми“.

Share Button