ЧРД: Треньорът Красен Цонев навърши 60 години

Главният треньор на атлетически клуб „Лудогорец“ – Разград Красен Цонев празнува юбилей на 27 март 2023-а година.

Цонев „закръгли“ 60 години на работното си място – стадиона в Разград, а вечерта празнува в компанията на най-близките си хора.

Състезателите на Красен го посрещнаха с изненада – торта на атлетическа тематика със стълбичка за награждаване и олимпийските кръгове, писта, бегач и златен медал, а надписът върху сладкиша гласеше: „ЧРД, тренер!“

През изминалата 2022-а година Красен Цонев и неговият възпитаник Лъчезар Вълчев завоюваха европейската титла на троен скок за юноши под 18 години в Йерусалим, Израел.

Специалистът има в кариерата си стотици титли и медали от национални шампионати, както и участници в националния отбор на България във всички възрасти. Цонев е треньор с успехи във всички дисциплини в атлетиката – спринт, препятствия, скокове, хвърляния и многобой.

Посветен изцяло на работата си Красен Цонев може да бъде забелязан на всяко състезание по атлетика от турнири по хвърляния и скокове до кросове и шосейни бягания, а неговите атлети винаги се борят за призовите места.

Удивителен е и възрастовия диапазон, в който работи треньорът от Разград от детска атлетика, момичетата и момчетата, юноши и девойки до мъже и жени.

Екипът на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com желае на Краасен Цонев много здраве, късмет и все такава страст към атлетически успехи и постигането на нови върхове в Царицата на спортовете.

Share Button