Медалисти и рекордьори бяха съдии на „А1 атлетика за младежи“

Първият кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“ се проведе в студено и дъждовно време на стадион „Тунджа“ в Ямбол на 16 март 2023-а.

Въпреки неплагоприятните метереологични условия над 40 деца от 12 града от цялата страна участваха на новата атлетическа писта, а няколко топ атлети на България помогнаха в организацията на състезанието като съдии.

Националната рекордьорка на 1500 м Тотка Петрова бе съдия на времеизмерването. 66-годишната легенда на ямболската атлетика в бяганията на средни и дълги разстояния има победи в Световната купа, медали от европейски шампионати и титли от универсиади.

Отляво: Тотка Петрова, Пламен Драганов и Петя Страшилова

Във времеизмерването се включи и Петя Страшилова – национална състезателка – участничка на олимпийски игри с личен рекорд на 800 м – 1:59.38, както и младатра надежда на ямболската атлетика – Пламен Драганов – шампион на 800 м за юноши и национален състезател.

В скока на дължина вицешампиона на Европа за юноши под 20 години на троен скок от Талин 2021 Димитър Ташев (лични рекорди 15.99 и 16.18 с вятър) отчиташе резултатите на младите таланти заедно с Красимир Аргиров (също вицешампион на Европа за юноши на скок дължина от Рига 1999) и Никола Караманолов (финалист на скок дължина от европейско първенство за юноши под 18 години – Йерусалим 2022).

Бронзовата медалистка на троен скок от Европейския олимпийски фестивал в Банска Бистрица 2022 – Елена Аргирова също бе в организацията на състезанието.

Повече за първия кръг от „А1 атлетика за младежи“ вижте тук

Share Button