Детска атлетика пред община Ямбол за трета поредна година

Занимания по програмата „Детска атлетика“ се проведоха на площада пред община Ямбол на 17 март 2023-а.

Това се случва за трета поредна в южния град разположен на река Тунджа и в него участваха десетки местни деца от атлетическите клубове и няколко училища.

Заниманията бяха открити от заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов, който лично проведе загрявката на децата с гимнастика.

„Изключително съм радостен, че вече за трета поредна година организираме тези мероприятия по детска атлетика. Надявам се днес да се забавлявате и пожелавам успех на всички!“, каза Енчо Керязов преди те да се втурнат в надпреварата.

След края на състезанието децата получиха отличителни грамоти и други подаръци от партньори на Българска федерация лека атлетика. 

Два дни преди заниманието на 15 март се състоя и семинар на тема „Детска атлетика“, който бе ръководен от Андрей Рангелов, а в него участваха учители от учебните заведения в Ямбол и няколко от атлетите в града. На 16 март първото официално състезание на новата сина атлетическа писта на стадион „Тунджа“ – първи кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“ събра десетки атлети от 12 града от цялата страна, въпреки дъждовното време.

Атлетическата седмица в Ямбол продължава със съботно бягане на 5 км в парк „Диана“ на 18 март и състезание от веригата „Рън България“ на 19 март в лесопарк „Боровец“.

Share Button