Run Bulgaria: Новият спортен календар бе представен в София

Шестият сезон на веригата „Рън България“ беше презентиран в Бизнес парк – София на 10 март 2023-а.

Организатори, партньори, общини домакини и бегачи се събраха заедно, за да дадат подробности за състезанията от веригата.

Церемонията по представянето започна с награждаването на най-добрите атлети на България в бяганията на средни и дълги разстояния – Милица Мирчева и Мартин Проданов. Милица получи купата си лично, а наградата на Мартин, който учи в САЩ, взе майка му Екатерина Дафовска – олимпийска шампионка на биатлон от игрите в Нагано 1998.

Последваха няколко презентации на различни домакини на състезания от веригата като Ямбол рън бе представен от Желязко Желязков – главен експерт в община Ямбол, информация за Дупница рън даде Йорданка Янкова – победителка в Софийския маратон през 1999-а г., а заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова разказа за състезанието Видин рън в крайдунавския град. Един от представителите на БФЛА,  които бяха на церемонията – Румен Рангелов покани всички присъстващи на Бистрица рън – едно от двете състезания в близост до столицата.

След това в семейството на „Рън България“ бяха посрещнати новите градове домакини – Вършец и Бяла, който ще се проведат в летния сезон съответно на 30 юли и 8 септември. Треньорът Иван Велков, който е директор на новото състезание Вършец рън, разказа за трасето, а Христина Келисакиева от община Бяла даде подробности за живописния черноморския град и трудното трасе край морето.

Антон Бонов от Българска федерация лека атлетика, който е един от организаторите на „Рън България“ припомни, че Студентски град рън е най-старото състезание от веригата и описа трасетата на още пет от състезанията Луковит рън, Поморие рън, Хисаря рън, Перник рън и Дряново рън.

Презентациите завършиха с филм за първото издание на Нови пазар рън, който бе предшестван от реч на Мария Иванова – представител на община Нови пазар.

Основни партньори на тазгодишния спортен календар на „Рън България“ са Спорт Депо, Стинг фарма, Нестле за Живей Активно и минерална вода Банкя.

Ето и състезанията  от „Рън България“ за 2023-а година:

Ямбол – 19 март

Луковит – 26 март

Дупница – 1 април

Видин – 23 април

Поморие – 10 май

Бистрица – 24 май

Вършец – 30 юли

Бяла – 8 септември

Хисаря – 17 септември

Студентски град – 22 септември

Перник – 30 септември

Нови пазар – 10 октомври

Дряново – 13 октомври

Регистрация за участие в шестия сезон на „Рън България“ може да се направи на www.runbulgaria.org

Снимки: Десислава Комарова

Share Button