Истанбул 2023: Джейсън Джоузеф се извини на Енрике Лопис

Финалната дисциплина на 37-ото европейско първенство в зала в Истанбул, Турция бе 60 м с препятствия за мъже и завърши с победа за Джейсън Джоузеф (Швейцария) и ужасяващо падане за Енрике Лопис (Испания).

Докато Джозузеф печелеше убедително титлата Лопис се строполи след последния хърдел и остана неподвижен на пистата. Лекарските екипи реагираха с реанимационна помощ и дори изнесоха одеала, за да закрият процедурите от притихналата публика в зала „Атакьой арена“. След минути докторът на испанския национален отбор даде знак, че Лопис вече е контактен и той беше износен на носилка под аплодисментите на публиката.

Джейсън Джоузеф

През това време Джоузеф празнуваше победата си и почти не обърна внимание на трагичната ситуация, която остави без дъх цялата зала.

Ден по-късно на 6 март швейцарецът поднесе извинения към Лопис в социалните мрежи със следния текст: „Първо извинявай, че не проверих как си! Бях рзасеян в този момент и блокирах за всичко, което става около мен. Надявам се, че си добре и ще те видя в сезона на открито!

Шампионът бе критикуван в социалните мрежи, че не се заинтересовал от съперника си в този момент, въпреки че беше на метри от него.

Енрике Лопис

Междувременно испанската атлетическа федерация публикува в Туитър снимка на Лопис от болничната му стая в Истанбул, където той вече е в съзнание.

Под снимката пише, че Енрике е бил придружен до болницата от баща си, за него се полагат грижи и ще бъде транспортиран към Испания.

Share Button