Излезе новият брой на списание „Атлетика“

Новият брой на списание „Атлетика“ излезе в началото на месец март 2023-а.

Изданието е посветено на младите ни атлети, които завоюваха медали на големи шампионати през 2022-а година, а на корицата са Пламена Миткова, Лъчезар Вълчев, Божидар Саръбоюков, Васил Русенов и Пламена Чакърова. За петимата таланти, които вече завоюваха титли и медали от големи първенства, има специални материали с интересни данни и факти за техните успехи и досегашните им постижения.

Всички, които са спечелили отличия от националните шампионати в сезона на открито през 2022-а и снимки на мултимедалистите са подготвили авторите на „Атлетика“.

Международните теми обхващат няколко континента с обзори на европейския шампионат за юноши и девойки под 18 години в Йерусалим, Израел и световното първенство за под 20 години в Кали, Колумбия, а също така и читателите ще се срещнат с новия световен рекордьор на 100 м за юноши Тебого Лециле от Ботсуана. Рубриката „Успели атлети“ пътува отвъд Океана в Съединените американски щати.

Екипът на списанието припомня класирането от анкетата за Атлет на България за 2022-а и победителите в класациите за Атлет и Атлетка на Балканите, Европа и света. Плакатите в броя са на двама световни шампиони за юноши и девойки – Тебого Лециле (100 м) и Пламена Миткова (скок дължина).

В рубриката „Полезно“ е засегната вечната тема за витамините и как да се използват те от активно спортуващите хора.

Share Button