Истанбул 2023: Божидар Саръбоюков ще гони отново 8 метра във финала на скок дължина

Националният рекордьор за юноши на скок дължина в зала Божидар Саръбоюков се класира за първия си голям финал при мъжете на европейското първенство в Истанбул, Турция на 3 март 2023-а.

Божидар бе подкрепян от десетки българи по трибуните на „Атакьой арена“, а сред тях беше и сестра му Ирен, която пък тази година доведе личния си рекорд на скок височина до 1.85.

След квалификацията, в която Саръбоюков се класира за финала с последния си опит от 7.89, той говори пред българските медии в Истанбул.

„Доволен съм от представянето си.“ – каза Божидар след квалификацията. – „Малко бях притеснен преди последния опит, защото беше малко рискован, но се надявам на финала да покажа най-доброто от себе си. На финала сме осем човека и състезанието ще върви по-бързо, както обичам аз. Надявам се там най-после да скоча 8 метра – граница, която гоня през целия зимен сезон. Радвам, че се класирах за финала точно на националния празник, че представям България на 3 март и че сестра ми Ирен също е тук, за да ме подкрепя от трибуните.“

Финалът на скок дължина в Истанбул ще бъде на 5 март (неделя) в 9.12 часа българско време.

Share Button