Истанбул 2023: Александра Начева не успя за финал в Турция

Квалификациите на троен скок за жени на европейското първенство в зала се проведоха сутринта на 3 март в зала „Атакьой арена“, а Александра Начева зае 16-о място в това подборно състезание.

Начева имаше проблеми с разбега в първите два опита и записа 13.26 и 13.12. В третия си скок стъпи добре на дъската за отскок, но не можа да направи оптимален опит и се приземи на 13.09.

Тугба Данисмаш(Турция) и Патрисия Мамона (Португалия) преминаха към финала с най-силните резултати – 14.09, а италианските Дария Деркач и Отавия Честонаро бяха след тях с 13.98. Осмото място се затвори на 13.82 – резултат, който постигна световната шампионка за девойки на скок дължина и троен скок от 2021-а Мая Аскаг (Швеция).

Естествено, че не съм доволна от резултата си на квалификациите.“ – сподели Александра пред българските медии в Истанбул. – „Мислех, че имах шанс да се класирам за финал, дори във формата, в която се намирам и там да покажа най-доброто от себе си. Сега нивото в дисциплината не е много високо и ако достигна предишната си форма (14.18 – личен рекорд от 2018-а Б. А.) ще мога да се състезавам наравно с най-добрите. Сигурна съм, че ще намерим верния подход с треньора ми Стойко и продължаваме да тренираме. Целта ми е европейското първенство за девойки под 23 години в Еспоо, Финландия и класиране за световно първенство за мъже и жени в Будапеща, Унгария.

Снимки: Ивайло Дончев

Share Button