Дуплантис и Прескод с рекорди на турнира в Берлин

Арманд Дуплантис и Рийс Прескод подобриха рекордите на турнира в зала в Берлин, който се проведе вчера, 10 февруари.

Мондо Дуплантис не срещна сериозна съпротива в сектора за овчарски скок и победи с 6.06 м. Така той подобри с 3 сантиметра собствения си рекорд на турнира, поставен миналата година. Шведът започна състезанието с 5.60, 5.82 и 5.91 м, превзети от първи опит. Последва 6.06 м, също от раз. Вече победител, Дуплантис опита да подобри и световния рекорд, като поиска 6.22 м, но не успя на тази височина.

Спринтът на 60 м бе спечелен от Рийс Прескод с 6.49 сек. Резултатът на британеца е номер едно в света за сезона, личен рекорд и нов рекорд на турнира. След него в това бягане завършиха двама германци: Джошуа Хартман с 6.53 сек и Юлиан Вагнер с 6.56 сек.

Във финала на 60 метра при жените Дарил Нейта спечели с личен рекорд – 7.05 сек. Тристан Евелин зае второто място с нов рекорд на Барбадос – 7.14, а германката Джина Люкенкемпер се класира трета със 7.16 сек.

Британи Андерсън от Ямайка спечели бягането на 60 метра с препятствия при жените със 7.85, докато финалът при мъжете бе спечелен от британеца Дейвид Кинг със 7.63.

Олимпийската и световна шампионка Малайка Михамбо зарадва домашната публика с победа в скока на дължина Тя постигна 6.81 метра в последния си опит, като преди това имаше и 6.72 м в първия опит.

Интересно бе, че на турнира имаше и отборно демонстративно състезание по мятане на диск в зала. Трикратната европейска бронзова медалистка германката Шанис Крафт изпрати най-далеч диска при жените – 65.23 м. Нейната сънародничка Кристин Пуденц, сребърна олимпийска и европейска медалистка, остана втора с 63.24 метра.

Германецът Даниел Ясински постигна най-доброто представяне за мъжкия отбор, като изпрати диска на 62.81 метра. В крайна сметка обаче женският квартет спечели отборната надпревара с 31 точки срещу 21 при мъжете.

Share Button