Адриана Сулек оглави световната ранглиста за сезона в петобоя

Сребърната европейска медалистка в седмобоя Адриана Сулек откри зимния сезон с впечатляващ резултат. Тя спечели петобоя на турнира за многобой в Талин, Естония, който се проведе през уикенда (4-5 февруари).

Втората от Световното първенство в Белград в зала през миналата 2022-а година записа победа с най-добър резултат в света за сезона от 4702 точки.

Втората позиция в петобоя при дамите зае световната шампионка в седмобоя за девойки под 20 години Сага Ванинен (Финландия) с 4541 точки, а 16-годишната Яна Кошчак постави нов рекорд на Хърватия за третото място с 4432 точки.

При мъжете Сандер Скотейм подобри националния рекорд на Норвегия в седмобоя, след като спечели с 6255 точки. 20-годишният норвежец завърши седми в десетобоя на Европейското първенство на открито в Мюнхен през миналата година.

Това е вторият най-добър резултат в Европа за годината след този на световния бронзов медалист в десетобоя Симон Ехамер, който миналата седмица в Обиер постигна 6292 точки.

Представителят на домакините Майсел Уибо, който всеки момент се очаква да стане баща, завърши втори в Талин с 6120 точки. Третата позиция зае Едгарас Бенкунска с нов рекорд на Литва от 5937 точки.

sportal.bg

Share Button