Петкратният европейски шампион Мекиси прекрати атлетическата си кариера

Един от най-великите европейски състезатели в стийпълчейза Махиедин Мекиси от Франция обяви, че прекратява атлетическата си кариера на 37 години. Той спечели три олимпийски медала между 2008 и 2016 г., както и европейските титли на всички издания на континенталните форуми от 2010 до 2018 г.

В последните години обаче Мекиси имаше различни контузии на краката и не е успявал да завърши бягане на 3000 метра стийпълчейз от Европейското първенство в Берлин през 2018 г., когато спечели златото за пети път.

Спрях, защото волята вече я няма. Вече нямам желание да тренирам. Чувствах, че това е подходящият момент да спра. Казано по-просто, ако бягах, вероятно щях стана световен шампион, олимпийски шампион, да печеля медали и да подобрявам рекорди.

За да постигнете тези цели, ако нямате воля, няма смисъл да продължавате. Желанието вече го няма и исках да продължа напред, да направя нещо друго с живота си“, каза Мекиси пред “Екип”.

Българският рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов преодолява препятствие с Мехиси на европейското първенство в Цюрих 2014

Текст: sportal.bg

Снимки: Илиян Телкеджиев

Share Button