Британецът Гари Маккий пробяга 365 маратона и набра 1 милион паунда за благотворителност

Човешките възможности нямат край. Британецът Гари Маккий пробяга 365 маратона за 365 последователни дни, за да набере средства за фондация бореща се с рака и хоспис в района, където живее – Кумбрия във Великобритания.

Макний, който е баща на три деца, започна предизвикателството на 1 януари 2022-а и го завърши успешно на 31 декември, като всеки ден бягаше по 42.195 км.

Гари обикновеннно бягаше няколко часа сутрин рано, а след това отиваше на работа. След завършване на последния си маратон Гари сподели в Туитър, че достигнал до целта си да набере 1 милион паунда за каузите си.

Господин Маккий е сменил над 20 чифта маратонки и е пробягал над 15 300 км за 2022-а година. За последния си маратон Гари получи подкрепа от стотици хора. Той стартира в 8:30 часа и финишира около 14:00 часа в дъждовното време на острова. „По време на последното бягане беше фантастично. – сподели Гари след финала на 31 декември. – „Валеше дъжд и улиците бяха мокри, но всички бяха навън и ме аплодираха и подкрепяха. Това нещо винаги ще го помня.

Share Button