Лекоатлети бяха избрани за най-добри спортисти в Германия за 2022 година

Европейските шампиони по лека атлетика Джина Люкенкемпер и Никлас Каул бяха избрани за най-добри спортисти в Германия за 2022 година, а за отбор на годината в страната е определен носителят на Лига Европа по футбол Айнтархт (Франкфурт).

Люкенкемпер спечели златото в спринта на 100 метра и с щафетата на 4 по 100 метра на континенталния шампионат в Мюнхен. Тя изненадващо изпревари в допитването сред националните спортни медии трикратната носителка на приза и световна шампионка на скок дължина от Юджийн 2022 Малайка Михамбо и двукратната олимпийска шампионка по спускане със шейнички от Пекин 2022 Никол Гайзенбергер.

Годината не можеше да бъде по-добра за мен. Трябва да се ощипя, за да съм сигурна, че не сънувам. Невероятно е„, коментира Люкенкемпер на церемонията по награждаването в Баден-Баден.

Десетобоецът Никлас Каул спечели класацията при мъжете. Втори е олимпийския шампион в северната комбинация Винценц Гайгер, а трети е двукратният световен шампион по плуване в открити Флориан Велброк.

В много оспорвана надпревара при отборите футболен клуб Айнтрахт (Франкфурт) изпревари дамската лекоатлетическа щафета на 4 по 100 метра и женския национален Бундестим по футбол, който игра финал на Евро 2022.Айнтрахт спечели Лига Европа след победа с дузпи над шотландския Рейнджърс на финала в Севиля.

Sportal.bg

Share Button