Шампионът в бяганията Мартин Чекански е номер 1 на СК „Юниверсал“

В края на годината продължават награждаванията на общини, спортни организации и клубове.

Един от софийските атлетически клубове „Юниверсал“ също обяви класирането си за 2022-а година в страницата във Фейсбук, а за най-добър атлет на клуба бе обявен Мартин Чекански.

Ето какво обявиха от клуба в социалната мрежа:

Спортен клуб „Юниверсал“ награди най-добрите си атлети за 2022-а в края на месец ноември в една от базите на клуба – модерния комплекс „Джей Кей Фитнес и Спа“ в София. Бяха отличени всички участници в национални първенства, а в топ 10 влизат шампиони, рекордьори и медалисти от тези състезания.

Номер едно за годината е бегачът Мартин Чекански, който е национален шампион на крос кънтри и 2000 м стипълчейзи с рекорд на 2000 м стипълчейз при момчета под 16 години. Непосредствено след него е националната шампионка на 3000 м при девойките под 16 години и вицешампионка на 2000 м стипълчейз в тази възраст Десислава Лазарова. Тя има и бронзов  медал на 800 м в зала, а сред добрите й изяви в годината са и състезания по плуване, дуатлон и триатлон. Челната тройка оформя Ина-Гергана Бойчева – бронзова медалистка на 3000 м от националния шампионат. Следват бронзовите медалисти от щафетата 4х200 м в зала при момчетата под 16 години Калоян Гърков, Васил Василев, Калоян Тодоров и Мартин Стойчев. Четиримата записаха челни класирания и в индувидуалните дисциплини, в които участваха.

Десетката се допълва от финалистите от национални шампионати Димана Георгиева, Иван Иванов и Ванеса Спасова.

Специална награда и медал получи Никола Минев – участник на Европейските игри в Краков, Полша, където българският отбор зае първо място на силовите дисциплини и трето място в отборната надпревара.

Минев заслужи участие на това състезание, след като се класира в топ 40 на България на петобой при момчета под 14 години.

Призьорите бяха наградени от президентът на спортен клуб „Юниверсал“ проф. Юлиан Карабиберов и старши треньора на клуба – Иванка Бонова. На церемонията бе представен и новия треньор в клуба – националния състезател в бяганията на дълги разстояноя Димчо Мицов, а Бонова благодари на селекционерката Стефка Райчева, която работи с десетки подрастващи атлети. Една от бившите елитни атлетки на СК „Юниверсал“ Добринка Шаламанова – световна шампионка на 3000 м стипъчейз от Универсиадата в Банкок 2007 обяви също, че се завръща в треньорския екип на клуба.

На събирането бе припомнено, че клубът организира два от от големите турнири за юноши и девойки в България – мемориалите „Цветанка Христова“ и „Григор Христов“, както и шосейния пробег от веригата „Рън България“ – „Студентски град рън“.

Церемонията завърши с обща снимка, почерпка и тренировка в „Джей Кей Фитнес и Спа“

Ето и топ 10 на клуба за 2022-а година:

1.       Мартин Чекански (бягания на средни и дълги разстояния)

2.       Десислава Лазарова (бягания на средни и дълги разстояния)

3.       Ина-Гергана Бойчева (бягания на средни и дълги разстояния)

4.       Калоян Гърков (спринт и препятствия)

5.       Васил Василев (спринт)

6.       Калоян Тодоров (спринт и бягания на средни и дълги разстояния)

7.       Мартин Стойчев (спринт)

8.       Димана Георгиева (спринт и препятствия)

9.       Иван Иванов (спринт и бягания на средни и дълги разстояния)

10.     Ванеса Спасова (спринт)

Share Button