Най-добрият атлет на СКЛА „Черно море 2005“ – Балчик отново е Валентин Андреев

Шампионът в мятането на чук Валентин Андреев за поредна година бее избран за „Атлет номер 1“ на СКЛА „Черно море 2005“ – Балчик.

Традиционната церемония на морския атлетически клуб бе стилна и официална, както всяка година и събра десетки от състезателите, треньорите и феновете на отбора, чиито девиз е „Само силните оцеляват“.

Церемонията бе на 10 декември в известната сграда „Мелницата“ до пристанището в Балчик. Наградата на Валентин бе връчена лично от кмета на община Балчик Николай Ангелов.

20-годишният Андреев, който тренира при баща си Андриан Андреев, взе националната титла на чук през зимата, а по-късно зае пето място на Европейска купа по хвърляния в Лейрия, Португалия на 12 март.

Валентин постигна на пет състезания резултати над 68 метра с 7.26 килограмовия уред, но пропусна националния шампионат на открито, заради здравословни проблеми.

СКЛА „Черно море 2005“ – Балчик имаше още няколко национални състезатели. Преслав Вълев е десети в световната ранглиста на чук за юноши под 18 години с резултат 73.10 с уред от 5 кг. Той участва на европейското първенство за тази възраст в Йерусалим, Израел.

Клубът отново ще бъде домакин на национален шампионат по хвърляния на 25 и 26 февруари 2023-а и организатор на турнир „Дионисополис“ на 30 април.

Share Button