Хърделистът Радостин Игнатов и партньорката му Нася Тодорова с блестящ успех в спортните танци


Тазгодишният сребърен медалист на 400 м с пр. от националния шампионат при юношите до 20 години и национален шампион до 18 години от 2021 Радостин Игнатов показа завидни танцьорски умения.

Той и неговата блестяща партньорка Нася Тодорова записаха повече от успешно участие на Международния турнир за младежи в рамките на Световното първенство по спортни танци, който се проведе за първи път в България от 10 до 11 декември 2022 г. сред много силната конкуренция на състезатели от над 60 държави.

Радостин и Нася преодоляха с лекота, красота, стил и грация първите два кръга, вдъхновявайки публиката с изящната си хореография, и се класираха за полуфиналите. Там те останаха на крачка от финала, заемайки 10-о място.

Талантливата двойка беше подкрепяна от мощна агитка от националния отбор на България по лека атлетика в състав: европейският шампион на троен скок Лъчезар Вълчев, държавният рекордьор, балкански шампион и победител в Европейската отборна купа в Стара Загора през 2021 г. на 110 м. с препятствия Станислав Станков, седемкратният републикански шампион на хвърляне на диск Владо Димитров и бившия атлет и лекар на Българската федерация по спортни танци през 2012 г. д-р Георги Максимов.

Радостин и Нася са тренирани от опитния специалист Виктория Динчева в КСТ „Средец“.

Списание „Атлетика“ пожелава успех на двамата млади и перспективни таланти!

Share Button