„Супер спорт“ – Варна отбеляза 20 години от основаването си

Един от най-силните атлетически клубове в България „Супер спор“ – Варна отпразнува 20 годишнина с голямо тържество.

Събитието бе на 4 декември в Юнашкия салон във Варна и събра десетки бивши и настоящи атлети и треньори на клуба.

„Супер спорт“ – Варна е сред топ 3 на най-силните атлетически клубове у нас, развива всички всички видиве дисциплини и участва във всички възрастови групи. Клубът организира традиционен турнир по „Детска атлетика“, както и състезание за по-големите атлети. Най-силните атлети на „Супер спорт“ – Варна са в дисциплините спринт, препятствия и щафети, но клубът печели медали и в бяганията на средни разстояния и хвърлянията, а няколко от членовете му са и в националния отбор на България.

Ето каква информация пуснаха от клуба във фейсбук страничката си по случай юбилея:

Клубът ни отпразнува 20 годишен юбилей!

С изискано тържество в Юнашкия салон Спортният клуб по лека атлетика „Супер спорт – Варна“ отбеляза 20 години от своето създаване. Треньори, състезатели и родители създадоха неповторима празнична обстановка в емблематичната варненска зала. Сред гостите на тържеството бяха Мила Цонева – ст. експерт „Спортни дейности“ в община Варна, и Венцислав Младенов – директор на ОП „Спорт-Варна“.

Основателят на клуба Руслан Грозданов – национален рекордьор на 60 м с препятствия в зала и балкански шампион на 110 м с препятствия, припомни емоционални моменти от създаването на ковачницата за шампиони.

Естествено, състезателите правят един клуб голям. В последните 10 години сме в първата тройка на клубовете в България! Печелим по около 90 медала само от национални шампионати всяка година. Като прибавим и другите турнири, бройката става над 300. Международните турнири също са изключително важни. Затова трябва да поздравим и тези, които т.г. участваха в такива състезания – Ники Кръстев и децата, участващи в Европейските игри в Полша, и бронзовите медали, които донесоха. Симеон Попхлебаров и Димитър Панделиев за седмото му място на Европейското първенство за младежи в Йерусалим. И Иван Иванов и Симеон Касъл за балканските игри в Турция“.

Руслан Грозданов заяви:

„С ТАКЪВ ЕКИП ОТ СЪСТЕЗАТЕЛИ И ТРЕНЬОРИ УСПЕХЪТ НИ Е ГАРАНТИРАН!“

Share Button