Йордан Гюров е сред най-добрите спортисти на Софийския университет

Спринтьорът Йордан Гюров бе награден като един от най-добрите спортисти на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на церемония на 22 ноември.

Спортистите бяха отличени в красивата мраморна зала на най-голямото учебно заведение в България, а традиционно бяха избрани десет имена без да има класиране между тях. Ръководството на Университета, департамента по спорт, преподаватели от НСА „Васил Левски“, треньори, журналисти и бивши възпитаници на престижния ВУЗ бяха сред гостите на тържеството, което завърши с коктейл.

Гюров, който е бивш състезател по модерен петобой от Пазарджик, учи в Химическия факултет на Софийския университет, тренира при специалиста Христо Стоянов и се състезава за „Академик“ – София.

Йордан има лични рекорди на 400 м – 48.04 (2021) и на 400 м с препятствия – 54.59.

23-годишният Гюров спечели четири национални титли за мъже в едно състезание през лятото на 400 м, 400 м с препятствия, щафета 4х100 м и шафета 4х400 м.

Студентът-шампион получи награди от Университета и БФЛА сред които беше и биографичната книга за Николай Антонов-Таланта – „По виража“.

Снимки: Павел Данев, Бончук Андонов

Share Button