Марк Славов вече е баща, Сузанита роди момче

Рекордьорът на България в хвърлянето на копие Марк Славов се превърна и в родител.

Приятелката на Марк – Сузан Орхан Мурат – Сузанита роди момче в болница „Селена“ в Пловдив с размери тегло: 3.6 кг и ръст: 50 см. Момченцето бе кръстено с библейското име Матиас.

В социалната мрежа „Фейсбук“ Марк изрази чувствата си така: „Добре дошъл на този свят, Матиас! Думите няма да стигнат да изразя всичко това което чувствам. Искам да ти благодаря скъпа моя, че ме дари с най-прекрасното момченце. Обичам ви и двамата с цялото си сърце и нищо на света не е по-ценно за мен. Благодаря на целия екип в болница “АГ Селена”. Благодаря ти Господи за всичко!“

Специлано за списание „Атлетика“ Марк сподели веднага след раждането на първия си син: „Много съм щастлив и празнувам. Бях неотлъчно до моята приятелка по време на цялата бременност и преживях всичко. Не съм оставил атлетиката и сега се подготвям отново при Кольо Нешев. Живея и тренирам в Пловдив, където се премести и той. При него постигнах националния рекорд и мисля, че мога да достигна добра форма. Целта ми остава една – участие на олимпийските игри. През февруари контузих лошо рамото си, но сега вече се възстановявам. Планът ни с Кольо е да започнем състезания през лятото.“

28-годишният Славов подобри българския рекорд на 20 септември 2020-а година с постижение 83.40, като коригира резултата на треньора си Кольо Нешев – 81.55.

Марк, който се изявява и в музикалния бизнес, ззпочна тренировки в чужбина и постигна 79.50 през 2021-а и 75.05 през 2022-а преди контузията на рамото.

Марк Славов стана баща точно една седмица след като рекордьорът на България на 3000 м стипълчейз Митко Ценов също влезе в ролята на родител на 8 ноември.

Екипите на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com пожелават много здраве, щастие и късмет на Матиас и неговите родители!

Вижте още Марк Славов и рекордите на копие!

Share Button