Осем града приемат националните шампионати за 2023-а година

Спортният календар на Българска федерация лека атлетика за 2023-а година отново е с богата география.

Българските шампиони в различните атлетически дисциплини и възрасти ще бъдат излъчени в осем града – София, Варна, Велико Търново, Габрово, Мизия, Стара Загора, Балчик и Пирдоп.

Столицата София ще бъде домакин на всички национални шампионати в зала „Асикс арена“ (Фестивална), както и на националните шампионати по многобой и за юноши и девойки под 18 и под 20 години през лятото. Националният шампионат по оф-роуд (планинско бягане) също ще бъде до София по маршрути в планината Витоша.

Варна ще приеме националния шампионат на 42.195 км в рамките на маратон „Варна“, а шампионите на полумаратон ще бъдат излъчени по време на маратона на Стара Загора.

Велико Търново е домакин на националния шампионат за мъже и жени и момичета и момчетата под 16 години. В Габрово ще се състезават най-малки – момичета и момчетата под 14 години.

За втора поредна година националният шампионат по спортно ходене за всички възрасти ще бъде в Мизия.

Традиционно в последните години шампионите на зимните хвърляния ще получат медалите си в Балчик.

Пирдоп също отново се завръща към домакинството на национален шампионат по крос кънтри. Новото тази година е, че градът ще приеме балканското първенство по крос кънтри три седмици след това.

Още няколко града в ще бъдат домакини на състезания от вътрешня календар – Пловдив, Русе, Луковит, Добрич, Поморие, Карнобат, Ямбол, Правец, Самоков, Дряново, Челопеч и Шабла.

Асоциацията на ултра маратонците в България заедно с БФЛА ще организират състезание на 50 км и 100 км в края на март по време състезанието „Спринг 360“, което се провежда от СК „Бегач“ Южния парк в София.

В състезанията за популяризиране на атлетиката в България под егидата на БФЛА – веригата „Рън България“, „А1 атлетика за младежи“ и „Атлетическа академия за деца“  заявки за състезания са дали градове като Видин, Перник, Нови Пазар, Хасково, Дупница, Хисаря, Долна баня, Вършец, Бистрица (София) и Бяла (Варна).

Пълният спортен календарна БФЛА може да видите на www.bfla.org

Share Button