Започна гласуването за „Атлет на България“ за 2022-а година

Списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com стартира анкета за „Атлет на България“ за 2022-а година.

Екипът на списанието и сайта www.atletikabg.com, както и журналисти пишещи за атлетиката в България и експерти в този спорт у нас ще определят номер едно за година. Феновете на атлетиката отново ще имат своя глас чрез вот във Фейсбук страницата на списание „Атлетика“.

Номинираните атлети са 20, а сред тях са победители в анкетата от предишните години – Мирела Демирева (скок височина – 2016, 2018 и 2021), Тихомир Иванов (скок височина – 2017) и Габриела Петрова (троен скок 2015 и 2020). Сред номинациите са четиримата най-силни български бегачи – Светлин Проданов, Иво Балабанов, Милица Мирчева и Маринела Нинева. Проданов постави няколко национални рекорда на миля и 1500 м, а Мирчева подобри рекорда ни на маратон при жените.

Рекорден брой млади атлети са номинирани тази година след титли и медали на световните и европейските първенства благодарение на Пламена Миткова, Божидар Саръбоюков, Лъчезар Вълчев, Васил Русенов и Пламена Чакърова, които показаха традициите на българските скокове.

Още млади таланти са намерили място в анкетата. Александра Начева, Георги Начев, Изабела Соколова, Ирен Саръбоюкова, Боян Хаджитодоров, Елена Аргирова, Никола Караманолов и Тодор Петров са на възраст от 16 до 23 години, но ще се борят за призово класиране в анкетата.

Резултатите от анкетата ще бъдат обявени в края на ноември, а церемонията за „Атлет на България“ ще бъде в началото на 2023-а година.

Share Button