Атлетка на света: Юлимар Рохас (Венецуела) – троен скок

Световната атлетика обяви номинациите си за най-добрите атлетки в света за 2022-а година на официалната си страница в интернет www.worldathletics.org

Гласуването приключва на 31 октомври в полунощ (централно европейско време) и тогава Световната атлетика ще обяви Топ 5 при мъжете и жените.

Представяме ви визитките на най-силните атлетки в света и постиженията им през 2022-а.

Високата венецуелка достигна до такова ниво, че всички очакваха от нея само рекорди и титли във сяко състезание. Благодарение на легионите от фенове тя изпъняваше тези очаквания.

Най-запомнящият се момент от годината бе свсетвония й рекорд в зала в Белград по време на планетарното първенство, когато тя прибави 8 сантиметра към върховото й постижение на открито (от олимпийските игри в Токио) и записа 15.74. Това бе трета си поредна световна титла в зала.

Пожената й серия продължи и на открито с трета поредна титла от първенствата на стадион в Орегон с най-добър резултат в света за годината 15.47.

След това Рохас отново победи на три състезания с метраж над 15 метра включително и финала на „Диамантената лига“ с 15.28.

Share Button