Пламена Миткова награди и бе наградена в Дряново

Световната шампионка на скок дължина за девойки под 20 години Пламена Миткова награди призьорите във финала на веригата „А1 атлетика за младежи“ в Дряново на 16 октомври.

Миткова бе на тренировъчен лагер в Габрово през октомври заедно с треньора си Ивайло Русенов и най-силните атлети от тренировъчна й група, в която е и бронзовия медалист на троен скок от европейското първенство под 18 години – Васил Русенов.

Сред призьорите в класирането на „А1 атлетика за младежи“ бе и съотборничката на Пламена в „Локомотив“ – Пловдив – Мария Николова, която завърши втора в Дряново и трета в генералното класиране.

Пламена Миткова връчи награди на всички деца участвали във финалния кръг заедно със заместник-кметовете на община Дряново – Ангел Ангелов и Николай Карагьозов, както и най-силната атлетка на града – балканската шампионка на маратон Маринела Нинева.

След това пък домакините наградиха Миткова и наставника й Ивайло Русенов за успехите им през годината. Русенов и Миткова използваха тренировъчната база на Дряново през есента на 2021-а в подготовка за световното първенство в Кали, Колумбия, където Пламена се окичи със златото.

Плановете на Пламена Миткова и Ивайло Русенов за 2023-а са участие на еврошампионата за мъже и жени в зала в Истанбул, Турция през март и европейското първенство за юноши и девойки под 20 години в Клуж Напока, Румъния през юли.

Share Button