Откриха паметна плоча на треньора Динко Ганчев в Нова Загора

Церемония по поставяне на възпоменателна плоча на треньора Динко Ганчев бе извършена на 29 октомври 2022-а на стадиона в Нова Загора.

Известният специалист в бяганията на средни и дълги разстояния почина преди година 30 октомври 2021-а на 83-годишна възраст минути след като неговата възпитаничка Симона Гочева спечели 55-ото издание на атлетическия пробег „Диана“ в Ямбол.

Тази година отново Гочева бе шампионка на „Диана“ на 29 октомври, а десетки възпитаници и приятели на Динко Ганчев се събраха, за да уважат поставянето на плочата с новия лик и име.

Динко Гачев или Бат Динко, както го познаваха всички атлетически хора, отдаде над 50 години от живота си на атлетиката като треньор. Сред гостите на церемонията бяха и многократни шампиони в бяганията като Станимир Ненов (първият победител на маратона на София) и известният бегач Шабан Мустафа (въпитаник на Динко Ганчев), както и представители на община Нова Загора, Българска федерация лека атлетика, Министерството на младежта и спорта и атлетическите клубове от града.

След кончината си Динко Ганчев бе кремиран, а част от праха му бе оставен на стадиона в Нова Загора, където той прекара голама част от живота си в служба ба леката атлетика.

Share Button