Кюстендил събира най-добрите български атлети

Кюстендил отново става столица на атлетиката в България за една седмица, най-добрите български атлети за тази година ще бъдат в югозападния град.

От началото на седмицата в града вече са стотици млади атлети от България и Северна Македония, които участват в занимания по „Детска атлетика“ и финалния етап от програмата на БФЛА и ММС „Да открием 200 таланта за атлетиката в България“.

Всички деца ще бъдат наградени в събота от най-добрите български атлети за 2022-а година – Пламена Миткова, Лъчезар Вълчев и Милица Мирчева. Миткова спечели световната титла на скок дължина за девойки под 20 години в Кали, Колумбия, Вълчев се окичи със златния медал на троен скок на европейското първенство за юноши под 18 години, а Мирчева доведе националния рекорд на маратон за жени до 2:29:23 и зае 15-о място на световното първенство в тази дисциплина в Орегон, САЩ.

В неделя областният град ще бъде и домакин на третия международен маратон „Кюстендил“, който е национален и балкански шампионат в класическата дистанция от 42.195 км.

Милица Мирчева и треньора й Йоло Николов, които спечелиха маратона на Кюстендил през 2021-а година ще участват в дистанция 21.0975 км тази година, а на класическия маратон ще бягат класни атлети като Шабан Мустафа, Мирослав Спасов, Маринела Нинева и Надежда Ангелова. Маратонът на Кюстендил ще бъде излъчван наживо в интернет

Share Button